Bildgalleri: Dark Tranquillity och Ensiferum på Slaktkyrkan i Stockholm, 2022-04-01

Det melodiösa death metal-bandet Dark Tranquillity från Göteborg gör i vår en stor europaturné tillsammans med det finska bandet Ensiferum som inleds i Stockholm och som avslutas med två konserter i Dark Tranquillitys hemstad. Vår fotograf Joanna Hemmingsson förevigade bandets första spelning i Stockholm på över två år. Kolla in bilderna nedan.

Dark Tranquillity är en av grundarna till vad som numera kallas The Gothenburg Sound. Tillsammans med band som At The Gates och Ceremonial Oath skapade de i början av 1990-talet en egen variant av death metal med starka melodier som har fått efterföljare över hela världen. Inte minst i USA nämner mängder av band den göteborgska stilen som sin inspirationskälla. Dark Tranquillity skivdebuterade 1993 med ”Skydancer” och har sedan släppt klassiska plattor som ”The Gallery” och ”Haven”. Senaste albumet ”Moment” släpptes 2020.

Folk metal-bandet Ensiferum kommer från Helsingfors och bildades 1995. Deras musik har givit dem fans över hela världen och de har under årens lopp släppt sju fullängdsalbum.

Fotogaf: Joanna Hemmingsson (j.hemmingsson@townhogs.com)

Publicerad under