Anderson East på Capitol

Anderson East

Öst är ett efternamn, som i första hand används i Sverige och som kan stavas på olika sätt. Från offentlig statistik finns stavningsvarianter – Öst, Östh; Øst. Utifrån officiell statistik för 2014 finns det i Sverige, Danmark, Norge och Finland knappt 1900 personer som bär det namnet. I Sverige har namnet använts som soldatnamn, men det kan också ha annat ursprung.

I reklamen för den här spelningen tar arrangören i från tårna.

”Att se Anderson East på en scen med sitt sjumannaband är närmast att likna med en uppenbarelse. Tänk er en mix av Joe Cocker och Tom Waits med Mick Jaggers energi, uppvuxen i den djupaste södern och med ett ungt, urgroovigt Southern Soulband, pumpa ut sånger som alla låter som tidlösa Southern Soul klassiker! Det är oemotståndligt och helt fantastiskt. Lika fantastiskt är att vi äntligen kan få presentera denna blivande superstjärna för den svenska publiken med fyra spelningar!”

Jag har mina egna förväntningar mycket högt uppskruvade också. Fjolårets debutalbum ”Deliah” från Anderson East var inget mindre än det årets tredje bästa album. Producerat av Dave Cobb, som vanligt, svävar verkligen den här underbara rösten fram och levererar soulmusik, så att till och med jag vill dansa.

Anderson East föddes 1988 som Michael Cameron Anderson i Athens, Alabama. Han bor numera, som många andra musiker, i Nashville, Tennessee. I amerikanska mått mätt, så har han en ännu mera känd flickvän i countrysångerskan och låtskrivaren Miranda Lambert. Ikväll så har denne skönsjungande East äntligen nått fram till Stockholm med sitt turnerande.

På scenen väntar det sex man starka bandet. Iklädd Nudiejeans och en Miranda Lambert-T-shirt äntrar Anderson East scenen. Sedan börjar han sjunga. Därefter svimmar jag. Tills jag vaknat från drömmarnas land kan ni läsa kvällens setlista.

Quit You
Only You
Find ’Em, Fool ’Em and Forget ’Em (George Jackson cover)
Always Be My Baby (Mariah Carey cover)
Lonely
Tupelo Honey (Van Morrison cover)
Keep the Fire Burning
Knock On Wood (Eddie Floyd cover)
Devil In Me
What A Woman Wants to Hear
Lying in Her Arms
Stay With Me (Faces cover)
Learning
Rebel Rebel (David Bowie cover)
Satisfy Me
All I’ll Ever Need
I Would Die 4 U (Prince cover)

När orden inte räcker till.

Magi! Magi! Magi! Magi! Magi!