Asking Alexandria är tillbaks – gör två konserter i Sverige

Med en ny sångare och en helt ny energi i bandet är Asking Alexandria tillbaks – med full kraft. Det nya albumet “The Black” har fått oerhört positiva recensioner och nu är kvintetten mer hungriga än någonsin på att turnera igen. I mars gör de två nedslag i Sverige – lördag 18 mars på Fryshuset i Stockholm och fredag 24 mars på KB i Malmö!

Som fågeln Fenix har Asking Alexandria rest sig ur askan och kommit tillbaks starkare än någonsin. Men när bandets sångare och medgrundare Danny Worsnop lämnade bandet 2015 var det en mörk tid för bandet. Gitarristen Ben Bruce kallar det till och med för bandets “Black Period” – en slags sorgeperiod för en vän och kollega som lämnat den framgångssaga de en gång började skriva på tillsammans.

Men inget ont som inte för något gott med sig. Ben Bruce låste in sig i sitt hem i New Jersey för att studera bandets egen diskografi och för att sedan skapa ny musik, med rötter i det som gjort Asking Alexandria till den supergrupp de är idag. Sången då? Den hittade man på ett otippat ställe: YouTube.

Den ukrainska sångaren Denis Stoff hade gjort sig känd för sina Asking Alexandria-covers på YouTube – och hur likt det lät Danny Worsnop. Detta hade bandet givetvis inte missat och det tog inte lång tid förrän Stoff var en del av bandet. Bruce förklarar: “So, I reached out. As soon as he sent me the first demo, it didn’t feel like there was a new guy. He’s Asking Alexandria’s singer. It’s like it was always meant to be. He gave us a new lease on life.”

Och vilket lyckat drag det visade sig vara. Albumet “The Black” från mars i år har hyllats av kritiker och låtar som titelspåret och “I won’t give in” blev snabbt givna klassiker i Asking Alexandrias redan imponerande diskografi.

Asking Alexandria är tillbaks. Och de tänker inte lämna oss i första taget. Ben Bruce sammanfattar det bra: “This is a new era. We got a kick in the ass to bring that passion, angst, and aggression back. I hope when people walk away they simply think, ‘Fuck yes, my favorite band is back.”

Fuck yes. Asking Alexandria kommer tillbaks till Sverige – mars 2017!

Datum

18.3 – Stockholm, Fryshuset

24.3 – Malmö, KB