Brittiska Editors kommer till Berns i Stockholm

Det brittiska indierock-bandet Editors har kammat hem priser, fyllt arenor världen över och sålt miljontals skivor (där två album sålt platinum). Post-punkosande debutalbumet ”The Back Room” från 2005 slog ner som en bomb och med låtar som ”Munich”, ”Papillon”, ”Sugar” och ”Ocean of Night” har Editors blivit ett av Englands viktigaste band. Torsdag 29 mars kommer bandet till Berns i Stockholm!

I en värld där indierock, synthpop, post punk revival och dark wave möts – där är det Editors som styr och ställer. Det är Birmingham-bandet som utvecklat ett klassiskt brittiskt sound till något helt eget – med influenser från Joy Division, Echo & The Bunnymen, Interpol och U2 bland annat.

Bandet frontas av sångaren Tom Smith – som av Daily Mirror utsågs till sångaren i England med ”the biggest vocal range”, 2014. Före sångare som Elton John, Freddie Mercury och Robert Plant. Det säger en del om Smiths fantastiska pipa och förmåga att få orden att dansa, ackompanjerat av Editors ofta mörka och nyskapande sound.

Vi längtar nu efter att få välkomna det ikoniska brittiska bandet till Stockholm och Berns den 29 mars!