Bud Stankz släpper sin första platta “The Story of Lurk Cobain”

Bud Stankz är redan ett väletablerat namn, han släppte sin första låt 2017 och musiken förmedlar otroliga känslor. En symbios mellan kaos, melancholi med en sällan skådad medvetenhet och intelligens.

Stank Face handlar om att aldrig någonsin tvivla, det måste känns rätt och ända in i hjärtat om man ska man göra det oavsett vad andra säger. Ibland krävs det stora uppoffringar på vägen för att nå exakt till den temporära bättre destinationen. Bud Stankz valde musiken framför allt annat, anledningen behöver ingen explicitare beskrivning än just Strank Face. Han kommer leverera låtar och bryr sig inte om vad andra tycker och tänker.

Perfect Timing är första singeln från plattan, en utav mina absoluta favoriter. Subjektiva upplevelser dominerar låtarna, låten är en perfekt kombination mellan briljant lyrik och kontentan av det Bud Stankz står för. Rader som “I saw the devil walking past me. He gave me something I don’t really need” fastnar i medvetandet redan efter första lyssningen, musiken förstärker redan det intensiva budskapet bakom låten.

Numb hade gärna kunnat vara dubbelt så lång, vissa kommer aldrig förstå anledningen bakom varför vissa personer väljer att bli musiker. För andra är det en verklighetsflykt och gör livet lite lättare att stå ut med. Att kunna stå på scen och sjunga inför sina fans är det bästa tänkbara beviset på varför man valde helt rätt väg från början, ett sätt att katalysera sina innersta känslor och vara en anledning till att andra överlever vardagen.

Outroduction kan tolkas som en subjektiv dualism, en detonation av medvetna mentala tillstånd. Det är enklare att fly från någonting som gör ont än att stanna kvar vissa dygn. På gränsen mellan att inte känna någonting alls och att övertolka allt.

Haile Tesfay är bara 26 år, hans musik och texter är redan unika och öppna för ett världsherravälde. Lyssna på plattan nedan.

Recensent: Joanna Hemmingsson (j.hemmingsson@townhogs.com)

Bud Stankzhttp://www.budstankz.com/

Betyg: