ELEINE – Break Take Live (video)

Det symfoniska metalbandet Eleine från Skåne släpper sin senaste singel och musikvideo, ”Break Take Live”, torsdagen den 2 juni på Youtube & Spotify, och onsdagen den 8 juni släpps den på övriga digitala plattformar – dagen innan Eleine spelar på Sweden Rock Festival.

Eleine-2016-WEB

”Break Take Live” berättar om hur många tankeslöst följer med strömmen och aldrig inser att de förverkligar deras värsta mardröm: Att inte leva livet fullt ut.
-”Lev ett liv som är valt för dig, och du kommer bli knuten till ett öde som inte är ditt eget”, säger Eleine.

Deras musik beskrivs som tung symfonisk metal som både har stil och är monumental. Med deras senaste singel “Break Take Live”, tar Eleine sitt sound till nästa nivå. Denna singel är en tyngre, mer förförisk och ett pampigare Eleine.

Tidigare detta år så gick Eleine och deras skivbolag skilda vägar. Denna singel är skriven, producerad och släpps av Eleine själv. Eleine har definitivt spritt sina vingar och tagit sin musik till nästa nivå.
Bandet levererar också en fantastisk scenshow som både förför och slår besökarna med en känsla av förundran. Sångerskan i bandet är även en välkänd profil inom den alternativa modellkretsen.

”Break Take Live” är mixat av Erik Wiss (Wiss Music Production). Erik har jobbat med band som Wasted Shells, Through The Noise m fl. ”Break Take Live” är mastrad av Thomas Plec Johansson på the Panic Room. Plec är välkänd inom metalscenen och har jobbat med band som Scar Symmetry och Watain, för att nämna några.