Ember Falls – Ny stjärna från broderlandet i öster

Ember Falls, kommer det bli Finlands nya stora export? Här har vi en fantastisk blandning mellan traditionellt finskt sound, och det svenska soundet (vill inte direkt lägga Göteborgssoundet i sammanhanget).

Bandet som har haft ingen mindre än Jake E (tidigare Amaranthe) som producent till sin nya platta Welcome To Ember Falls, har hittat ett riktigt bra sound och kraft i sin musik som de levererar genom sitt nyaste alster.

Är det ett helt nytt och fräscht sound, nja, det känns nog igen via flera andra band i soundet, men det unika är mer de jämna låtvalen och röda tråden genom hela plattan. Nu är det absolut inte så att alla låtarna låter likadant, det skiljer en hel del, och det finns gott om variationer som kommer garanterat glädjas av fler än mig. Jag är helt övertygad om att Ember Falls kommer vara på mångas läppar inom kort, och det dröjer troligen inte länge innan vi kommer se dem på någon eller några scener runt om i Europa, Sverige inkluderat så klart.

Jag gillar plattan, och spåren liksom växer in i en, det finns en riktigt bra variation på hård scream/growl och clean sång. Även om det finns väldigt mycket av ”back-tracks” så är det gitarrer, basen, trummorna och sången som gör låtarna riktigt levande och ledande.

Förutom att Jake E producerat plattan, så är han även med på bakgrundssång, vilket ganska snabbt känns igen om du tidigare hört honom sjunga, det ger en viss ytterligare dimension och tyngd till låtarna i min mening.

Riktigt kul med nytt blod in till Metal/Hårdrockscenen, och Ember Falls med sin platta Welcome To Ember Falls har gjort ett grymt bra jobb med låtarna. Plattan består av 11 starka spår.

Welcome To Ember Falls
1. The Cost of Doing Business
2. Falling Rain
3. Of Letting Go
4. The Enemy You Need
5. Freedom
6. COE
7. Rising Tide
8. Open Your Eyes
9. One More Time
10. Shut Down With Me
11. The Lam Lies Down In Sacrifice

Bio:
Thomas GroveLead vocals
Jay VLead guitar
CaluGuitar & Brutal Vocals
AceDrums
OneOfHazeSynth & Backing Vocals
OswaldBass

[ Ember Falls Facebook | Ember Falls Official ]