Game Of Thrones-feber!

Metalbandet Mindghosts video och singel ”The Mother Of Dragons” inspirerad av tv-serien är en första försmak på kommande album i höst!

MINDGHOST
The Mother Of Dragons
singel, 30 maj
MINDGHOST är en enastående liveakt från Västergötland med låtar som var och en talar för sig själva och en musikalisk attack som en hårt slående knytnäve rakt i solar plexus. Musiken är modern, slagkraftig men också melodiös med starka låtar och vissa skönjbara influenser från klassisk metal.

”The Mother of Dragons” är inspirerad av tv-serien Game of Thrones och är en försmak från bandets kommande, andra fullängdsalbum ”The Anti Citizen” som landar under hösten 2016. Trumgrunderna till det nya albumet har – liksom på debuten – producerats av Jakob Herrmann (Machine Head, Raised Fist, Evergrey…) i Top Floor Studios i Göteborg, och arbetet med skivan slutförs nu av bandet i hemstaden Alingsås. Skivan kommer även att innehålla en duett med nyligen Sverigeaktuella sångaren Blaze Bayley, känd från Iron Maiden och Wolfsbane.

Mindghosts debutalbum ”The Plastic Generation” (Rambo/Gain/Sony) släpptes i november 2011 och hyllades av en enad kritikerskara med betyget 8 av 10 i snitt – ”homogent och kompromisslöst med kraft, energi och attityd” skrev en recensent.

De har spelats i Bandit och Pirate Rock med flera radiokanaler, intervjuats och fått fina betyg i både Sweden Rock Magazine och Close-Up Magazine. I sistnämnda tidning hamnade debuten även på topp 10-listan över 2011 års bästa skivor, och låtar från den har figurerat på medföljande samlingsskivor. ”The Mother of Dragons” har också uppmärksammats internationellt av amerikanska Revolver Magazine.

Efter debuten har Mindghost bland annat spelat på Metaltown två gånger och på många klubbar runtom i landet, såväl själva som i rollen som förband till bland andra Entombed. Sedan debutalbumet släpptes har bandets sammansättning också förändrats och Mindghost består nu – förutom sångaren Jon Grötting och basisten Josef Andreasson – även av gitarristerna och brödraparet Ludwig och Victor Lindquist Moreau (den sistnämnde även i Implode) samt trummisen Oskar Sohlberg som tillkommit sedan skivan spelades in.

Singeln ”The Mother of Dragons” kommer att följas av en ny singel under hösten och därefter albumet ”The Anti Citizen”. Mer information om detta väntas under sensommaren.