Intim releasefest för albumet ”Leavin La Vida Larsson”

När din största idol personligen bjuder in dig till en releasefest, så tackar du inte nej. Frej Larsson har den magiska kraften att motivera mig till att sätta mig ensam på ett tåg, totalt ovetandes om vilken upplevelse som väntar mig och åka till en okänd plats för att närvara på en releasefest.

Efter flera timmars tågresa och en 20 minuter lång bilfärd ut på landsbygden är jag äntligen framme. Trots att det är första gången jag träffar Frej personligen, så känner jag mig genuint välkommen från första stund. Frej kramar och välkomnar mig som en vän, han tar sig tid med samtliga besökare och alla känns verkligen inkluderade. Det framgår ganska snabbt att detta är en ytterst intim tillställning med maximalt 50 deltagare.

Vi minglar en stund utanför lokalen innan vi får följa med upp för en lång spiraltrappa till ett mysigt litet bibliotek. Ett bibliotek med DJ-bås, proffsig ljudanläggning, fantastiska dekorationer, belysning och en full-size, körbar eldriven Spugatti byggd av lasagneplattor. En av bokhyllorna är en lönndörr som leder till toaletten. Varenda liten detalj är bidragande till den fantastiska upplevelse som utspelar sig. Det gäller allt ifrån valet av lokal till den fantastiskt nyanserade blandningen av unika, kreativa och intressanta människor som var på plats. Stämningen är så god att det nästan känns overkligt. Där fanns en del människor som liksom jag hade vallfärdat i ovisshet till denna avlägsna plats, men också många nära vänner till Frej. Däribland hittar vi exempelvis Edward från ODZ, Malin Edvardsen, Sista Boss1n, Lille Åbo och Bud Stankz. Vi minglar runt i en fet rave-atmosfär, där alla pratar med alla och ingen känner sig utanför och tillslut plockar Frej fram en mikrofon. Det är dags för ett framträdande utöver det vanliga.

Frej spelar några låtar från sitt nysläppta album mitt på dansgolvet, tillsammans med publiken. Här finns ingen scen, inget som skiljer artisten från publiken bortsett från en mikrofon. Vi dansar med Frej, sjunger med Frej. Vi är lika nära under hela spelningen som om vi vore i ett vardagsrum på en hemmafest. Det är svårt att göra det mer intimt än såhär. Festen fortsätter långt in på morgonkvisten tills det blir dags för mig att ta mig hem.

Jag känner mig välsignad och tacksam för att jag fick chansen delta i detta evenemang, dels för den musikaliska och konstnärliga upplevelsen, men också för att jag fick träffa så många annorlunda, fina och intressanta människor. Jag hoppas innerligt att jag får chansen att uppleva något liknande igen och jag tror jag talar för samtliga deltagare när jag säger att detta blev en kväll/natt att minnas med otrolig glädje. Jag rekommenderar samtliga att lyssna på Frej Larssons nya album ”Leavin La Vida Larsson”. Då kan ni åtminstone komma så nära min känsla av kvällen som möjligt. Lyssna och dela med er till alla ni känner. Hjälp till att sprida den fantastiska känslan!

Recensent: Sebastian Tapper

Fotograf: Joanna Hemmingsson (j.hemmingsson@townhogs.com)