Metaltown återvänder till Bananpiren i sommar och tungviktarna Slipknot headlinar

Hårdrocksfestivalen Metaltown är äntligen tillbaka på samma plats där det en gång började för 16 år sedan! Den 5 augustiintar festivalen återigen Bananpiren i Göteborg med ett axplock av genrens tyngsta akter. Vi kan med stolthet presentera årets line-up: Slipknot, Max & Iggor Cavalera, Raised Fist, Avatar, Hardcore Superstar, Bombus och Nerved!

Slipknot är lika delar ett kulturellt fenomen som ett band. Med 25 år på nacken är gruppen tillbaka med ännu ett starkt alster i form av deras sjätte studioalbum ”We Are Not Your Kind”. Topplisteplaceringar och utsålda arenor världen över talar sitt tydligt språk – Slipknot är mer aktuella än någonsin. Under fredagens utsålda spelning på Ericsson Globe i Stockholm gav Dagens Nyheter konserten 5/5 och beskrev stämningen med ”Gemenskapen är total, nästan kosmisk, efter Slipknots fullständiga frontalattack i Globen. Varje låt tänjer gränsen för hur intensiv en arenakonsert över huvud taget kan bli”. I sommar är det nu Göteborgs tur att få sin beskärda del av amerikanernas vilda liveshow när de återigen intar Metaltowns huvudscen!

Metalfans världen över är utan tvekan bekanta med brasilianska metalbandet Sepultura och deras inverkan på metalgenren. Bröderna Max & Iggor Cavalera var med och grundade bandet under 80-talet. Nu ser vi dem i egen konstellation där det bjuds på både Sepultura- och Cavalera Conspiracy-klassiker!

Med en purfärsk platta och utsåld Sverigeturné i bagaget är det dags för Luleås hardcore-stoltheter Raised Fist att återvända till Göteborg i sommar med deras energiska liveshow.

Sist de spelade på Metaltown var det på Close-Ups tältscen. Sedan dess har Göteborgska Avatar befäst sin plats bland metalens kungligheter med hyllade släpp, världsturnéer och storslagna livespelningar. I år fortsätter resan djupare in i bandets universum med ännu en ny platta och uppträdande på festivalens scen.

Ingen kan döda Hardcore Superstars rock’n’roll. Kvartetten levererar sin sleaziga hårdrock med pondus och attityd. Klassiker som ”We Don’t Celebrate Sundays”, ”Last Call for Alcohol”, ”Moonshine” och ”Above The Law” kommer accelerera festen ordentligt denna lillördag.

Bombus slog igenom på riktigt 2013 med albumet ”The Poet and the Parrot” som släpptes via Century Media. Sedan dess har bandet släppt två tunga plattor till och spelat på både Galoppen och Indoors. Det känns då bara naturligt att de också ska leverera sin heavy-metal-rock när vi är tillbaka på Bananpiren!

Nerved har ett alldeles unikt sound. De svenska musikerproffsen i bandet framför en modern metal som de blandar i den ovanliga kombinationen med blues, electronica och eurodisco.

För tio år sedan intog Metaltown Bananpiren för sista gången innan festivalen växte ur sina kläder och flyttade till Göteborg Galopp. Ett decennium senare är vi alltså tillbaka på historisk mark. Med sju band på två scener är vi oerhört taggade på att leverera den grymma hårdrocksfestival Göteborg så väl förtjänar.