Mindghost ”The Anti-Citizen” – släpps 27 okt

Det svenska metalbandet Mindghost är tillbaka med sitt andra fullängdsalbum ”The Anti-Citizen” den 27 oktober och släpper samma dag singeln och videon ”My Last Breath” – en gripande låt om Estonia med metallegendaren, Iron Maidens tidigare sångare, Blaze Bayley som gäst.

”The Anti-Citizen” släpps den 27 oktober som uppföljare till debutalbumet ”The Plastic Generation” (Rambo/Gain/Sony) från 2011, en skiva som hyllades av en enad kritikerskara med betyget 8 av 10 i snitt – ”homogent och kompromisslöst med kraft, energi och attityd” skrev en recensent, och i Close-Up Magazine hamnade skivan även på topp 10-listan över det årets bästa skivor.

Tidigare i år släpptes bandets Game Of Thrones-inspirerade video och singel ”The Mother Of Dragons” som uppmärksammats såväl av Aftonbladet som internationellt av amerikanska Revolver Magazine.

Sedan debutalbumet släpptes har bandets sammansättning förändrats och Mindghost består nu – förutom sångaren Jon Grötting och basisten Josef Andreasson – även av gitarristerna och brödraparet Ludwig och Victor Lindquist Moreau (den sistnämnde även i Implode) samt trummisen Oskar Sohlberg som tillkommit sedan skivan spelades in. Trumgrunderna till det nya albumet har – liksom på debuten – producerats av Jakob Herrmann (Machine Head, Raised Fist, Evergrey…) i Top Floor Studios i Göteborg, varefter bandet själva slutfört albumet i ena hemstaden Alingsås (bröderna Lindquist Moreau är hemmahörande i Borås).

www.facebook.com/mindghosttheband
mindghost.bandcamp.com