Mindshift – Horizon

Enligt bandet själva, så handlar albumet Horizon om all poänglösa tragedier som händer runt om i världen just nu, Charlie Hebdo attacken, den brutala massakern i Bataclan konserthall, all oändligt tragiska krigen som sker i mellanöstern mm mm.

Albumet innehåller flera olika nyanser av låtar, men med en klar röd tråd via bandets specifika sound och mentalitet. Albumet innehåller 15 låter (inklusive introt), och är enligt min personliga mening ett väldigt väl producerat och starkt album. Att det här kan vara stora startskottet för Mindshift råder det inga tvivel om, det finns en stor publik där ute som plattan kommer sitta som gjutet för.

Det är en väl balanserad platta mellan aggressiv och hård Core Metal samt lugnare partier med bra tyngd och clean-sång. Har du lyssnat på Mindshift redan tidigare, så kommer du absolut känna igen dig i tonerna, särskilt från deras senaste EP’s , men du kommer även upptäcka att de hittat sin nisch och mentalitet.

Horizon - Mindshift cover art 1600x1600

Betyg
townhogs-4
Fyra hogs i rad, plattan är mer än väl värd att lyssna och köpa. 

Mindshift bio:

Sång: Marcus ’Mao’ Uggla
Gitarr: Johan Lund
Trummor: Fabien ’Fabbe’ Perreau

MINDSHIFT är ett svenskt melodiskt Metalband som grundades redan 2006 av gitarristen Johan Lund. Över åren så har bandet bestått av flera olika uppställningar, och släppte sitt debut album No Regrets tidigt under 2012. För Johans del, så kom bandet aldrig upp i sin fulla potential med originaluppsättningen av bandet. Det kom att ändras senare under hösten 2012 då Marcus Mao Uggla (tidigare basist i Blowsight) kom med i bandet på sång. Det var i samband med det som Mindshift tog en vändning och kom upp i sin nivå. Snabbt efter att Marcus kom med i bandet, påbörjade de skriva nytt material, och en ny era av Mindshift hade precis börjat.

I april 2013 gick Mindshift in i studion hor Soundfraction Studios, och spelade in fyra långa EP’n Evilution, som skulle visa sig definiera bandets musikaliska vision och sound in i framtiden. Några få månader efter att EP’n släppts, påbörjade Mao och Johan rekryteringen av Fabien Fabbe Perreau (tidigare Blowsight) på trummor till bandet. Tillsammans spelade bandet i den uppsättningen in EP’n In Time, som senare släpptes i januari 2014. Senare under 2014, närmare bestämt hösten 2014, så gick bandet igen in i studion för att påbörja inspelningen av deras andra fullängdare, albumet Horizon, och sen slutligen under hösten 2015 när bandet hade avklarat inspelningen av nya plattan samt flertalet spelningar så fångades intresse till bandet från Eclipse Records, som signade Mindshift för en deal med världsomspännande multialbum.

Mindshift 1600x800