Ny låt från Martin Rubashov – Black Elk

En ny och väldigt spännande låt med Martin Rubashov featuring Anders Fridén (In Flames) släpptes lös i dag för att köpa eller streamas via Spotify, Apple Music mm

En grymt bra konstilation mellan Marting och Anders på sången.
En inte helt vanlig låt som vi är vana att höra Anders Fridén, men det gör inte låten till det sämre.
Personligen tycker jag det är en fantastiskt bra låt, och ge den några chanser, så smälter den in.

Nu kommer de mest hårdförda Metalheads storma barikaderna och skrika ut att In Flames tappat stinget.
Men vad har det med In Flames att göra? Absolut ingenting, kopplingen finns endast via Anders Fridén som person, men det är och förblir inte In Flames för den saken.

Officiell Pressrelease

Martin Rubashov feat. Anders Fridén
Black Elk

Bakom Martin Rubashov, mer känd som den utåtriktade radio-profilen Bollnäs-Martin på Bandit Rock Radio, finns en mystisk och vacker smärta som möter lyssnarna i hans musik. Den 17 februari släpper Martin Rubashov den nya singeln Black Elk där han sjunger tillsammans med Anders Fridén från In Flames.

”Jag var med och jobbade under inspelningen av In Flames album ”Siren Charms” i Berlin och sjöng på en av låtarna (Dead Eyes), så jag kände att Anders var skyldig mig en. Han sa ja och gillade låten, så det blev en bra duett.” // Martin Rubashov

Indianen och medicinmannen, Black Elk, var en inspiration för Martin när han skrev låttexten. Naturfolk över hela världen har ofta varit förtryckta och tvingats på flykt genom historien och Martin drar paralleller till dagens flyktingsituation. Black Elk handlar om överlevnad och att vara på gränsen till att förlora allt hopp, men att hitta styrka och aldrig ge upp.

Rubashov har tidigare släppt två album på Despotz Records och har visat sig vara en fantastisk musiker då han spelar nästan alla instrument själv och samlar på sig nya instrument från sina resor som han använder.

Artist: Martin Rubashov
Title: Black Elk
Featuring Artist: Anders Fridén (In Flames)
Release date: February 10
Music/Lyrics: Martin Boman
Publishing: Despotz Music
ISRC: SEXTE1700401

Lyssna på låten via Apple Music eller Spotify