Ny singel från CORRODED – Fall of a nation

After long bloody last, så kommer den äntligen nu. Nya singeln ”Fall of a Nation” finns nu att lyssna på eller än bättre köpa.
Det är många som väntat länge på den utlovade plattan, och nu så är den äntligen på gång, och den här singeln visar att CORRODED fortsätter på sitt tidigare spår med ren skär klassisk hård Hårdrock.

Corroded – hårdrocksbandet från Ånge, som har toppat musiklistorna i Sverige och vars låtar älskas av fans världen över – är äntligen tillbaka. Den här gången höjer de insatsen. Efter att tidigare ha gjort musik till både TV4:s Expedition Robinson och det populära spelet Battlefield går Corroded nu in i ”Defcon Zero”.

Defcon Zero är inte bara Corrodeds första album på fem år, det blir även deras första släpp på Despotz Records. Den första singeln, ”Fall of a Nation” släpps över hela världen den 17 februari.

”Vänner och fiender, damer och herrar, väntan är äntligen över. Vår senaste singel ”Fall Of A Nation” från kommande plattan ”DEFCON ZERO” kommer att slå ner på er likt en slägga. När ni har hört dess storhet och fallit till marken i ren beundran, har vi inget mer att säga än dessa ord från Shakespeare ”-Once more unto the breach, dear friends, once more!”

Med största allvar – CORRODED“

Soundet på ”Defcon Zero” är hårdare, samtidigt som de melodiösa partierna har tillåtits att ta större plats. Men framför allt låter det Corroded. Som om fem år inte har passerat tar ”Defcon Zero” vid där föregångaren ”State of Disgrace” slutade. På samma gång är allting helt nytt.

Om Corroded
Allting gick väldigt snabbt när Corroded 2009 debuterade med albumet ”Eleven Shades of Black”. Låten ”Time and Again” användes av TV4 i Robinson och 2010 vann de kategorin Årets Genombrott på Bandit Rock Awards. Då uppföljaren ”Exit to Transfer” släpptes gick den rakt in på den svenska albumlistans sjätteplats och den mångmiljonstreamade singeln ”Age of Rage”, som Corroded skrev som ledmotiv till Battlefield Play4Free, sålde guld. Med en hög utgivningstakt och stadigt turnerande flyttade Corroded fram sina positioner och etablerade sig som ett av landets främsta hårdrocksband.

Det må ha gått fem år sedan den förra skivan, men det finns absolut ingen nervositet hos bandet. Trots det långa uppehållet i utgivningarna har deras popularitet stadigt ökat och under de som har gått sedan ”State of Disgrace” har Corroded fortsatt att turnera. Flera av de nya låtarna har redan blivit livefavoriter.

Då Corroded nu äntligen återvänder med ett nytt album måste den klassiska skalan göras om – gör dig beredd för ”Defcon Zero”.

Corroded är:
Jens Westin: sång, gitarr
Tomas Andersson: gitarr
Bjarne Elvsgård: bas
Per Soläng: trummor

Artist: Corroded
Title: Fall Of A Nation
Release date: February 17Music: Jens Westin, Peter Sjödin, Per Soläng, Bjarne Elvsgård, Tomas Andersson
Lyrics: Jens Westin
ISRC: SEXTE1700704