Ny Singel: Liv Sin – Killing Ourselves to Live

Efter att släppt den tidigare hårda singeln Let Me Out kommer nu en ny singel från Liv Sin Killing Ourselves to Live feat. Schmier från Destruction

Trots stor framgång och till fansens besvikelse la bandet Sister Sin ner vintern 2015. Ur askan reser sig nu det gamla bandets största drivkraft och frontfigur, Liv Sin, med ett helt nytt band och en ny platta. Den andra singeln med Liv Sin, “Killing Ourselves to Live”, släpps den 17 februari. Denna gång har Liv tagit hjälp av Schmier från metal-bandet Destruction.

”Texten kom till mig under en period när jag var väldigt besviken på mänskligheten och kände att det inte fanns kvar någon humanitet, bara egon och att vi jobbar för hårt på att förgöra oss själva, utan att tänka efter vad det är vi egentligen håller på med. Jag kände att jag behövde en cool, mer aggressiv röst till temat och min manager föreslog Schmier. Han gick med på att skrika för mig och gillade min idé.”
// Liv Sin

Albumet “Follow Me” kommer släppas den 28 april 2017 via det svenska skivbolaget Despotz Records och har producerats av Accept- och UDO-medlemmen Stefan Kaufman tillsammans med Fitty Wienhold från UDO.

Om Liv Sin
I södra Sverige växte Liv Jagrell upp som den drivande kraften och frontfiguren i hårdrocksbandet Sister Sin. Under deras 13-åriga karriär sålde bandet tusentals plattor och turnerade som förband till band som Motörhead, WASP, Slayer och King Diamond. De var även med och spelade på Revolver Magazines “Hottest Chicks In Metal”-turné. I över 10 år turnerade Sister Sin regelbundet i Europa och Nordamerika där de fick en lojal fan base och byggde ett starkt varumärke som lever kvar med Liv i sitt nya projekt Liv Sin.

När Sister Sin la ner i slutet av 2015 visste Liv att hon hade mycket mer att ge världen och sina fans och hon startade Liv Sin. Den nya musiken visar mycket power och attityd som Liv redan är känd för. Liv Sin har ett modernt hårdrock/metal sound och tar Liv till nästa nivå, ett sound för både nya fans och hennes trogna fanbase från Sister Sin.

 

Artist: Liv Sin
Title: Killing Ourselves to Live
Featuring Artist: Schmier (Destruction)
Format: Digital Single
Release: February 17th
ISRC: SEXTE1700807
UPC/EAN: 7350049514185
Artist: Liv Sin
Title: Let Me Out
Format: Digital Single
ISRC: SEXTE1700701
UPC/EAN: 7350049514048