RAPFENOMENET GHOSTEMANE TILL STOCKHOLM

Med sin grund i punk och metal (av det hårdare slaget) har Florida-bördige Ghostemane skapat något helt eget. Allt som oftast med mörka texter, teman och beats är Ghostemane en av de mest intressanta rapparna just nu. Tidigare i oktober släpptes albumet ”N/O/I/S/E” och den 23 januari kommer han till Sverige för första gången!

Stilen är svår att beskriva, men man kan höra tydliga influenser från Ghostemanes (eller Eric Whitney som han heter) ungdomsår där han spelade gitarr i band som spelade både hardcore punk och doom metal. Något man kan känna igen i den musik han släpper idag – som vissa har beskrivit som ”trap metal”.

Låtar som ”Mercury: Retrograde”, ”1000 Rounds” och ”Nihil” från senaste albumet är alla bra exempel på låtar som gjort Ghostemane till ett namn som är känt långt utanför Los Angeles, där han bor idag.
Han har associerats med rappare som Lil Peep och Suicideboys – men Ghostemane är en ny kraft på rapscenen, som står starkt på egna ben.

Med sig på turnén har han Parv0 (DJ), Horus (Ghostmanes bror) och Wavy Jones. 23 januari kommer Ghostemane med crew till Fryshuset i Stockholm!

Datum
23/1 – Fryshuset, Stockholm