Slipknots ex-trummis Jordison till Sverige med nya bandet VIMIC

Joey Jordison var en del av metalgiganterna Slipknot i hela 18 år – som trummis, låtskrivare och producent. Nu är en av världens mest omtyckta batterister tillbaks, med sitt nya band VIMIC. Hittills har vi fått höra låtarna “My Fate”, “Simple Skeletons” och “She Sees Everything”. Debutalbumet kommer nästa år – och i samband med det kommer bandet till Europa! Vi är vana vid att se Jordison på de största scenerna med de största banden i världen. Nu får vi möjlighet att njuta av Joey och riktigt bra metal, i en intim miljö, på Debaser Strand den 7 mars.

Joey Jordison är ett namn de flesta metalfans känner till. Från att ha varit med och grundat Slipknot och skrivit flertalet låtar samt turnerat världen över i 18 år – till att spela med akter som Metallica, Rob Zombie, KoRn, Otep och många fler. Han har ansetts vara en av världens absolut främsta trummisar och har inspirerat och influerat många andra batterister i olika generationer. Men 2012 förändrades mycket för Jordison.

Han diagnostiserades då med ”Acute Transverse Myelitis” – en neurologisk sjukdom som gjorde att han fick spendera tre månader på sjukhus. När han väl kom ut så kämpade han för att rehabiliteras – och kunna spela trummor igen. Inte långt efter det gick dock Slipknot skilda vägar med trummisen. Men det öppnade enbart upp för nya möjligheter, visade det sig.

Jordison har nu teamat upp med Kalen Chase Musmecci (sång), Jed Simon (gitarr), Kyle Konkiel (bas) och Matt Tarach (keyboard). Bandet låste in sig i en källare i Iowa för att skapa musik – något som Jordison gjort många gånger innan när han skrivit sina framgångssagor. Snart släpper bandet ett album som skapats i Jordisons svåraste tid i livet, men som verkar bli en musikalisk nystart.

Han säger själv så här om det kommande albumet ”Open Your Omen”: “The riffs, lyrics, and drums of Open Your Omen will tell you a lot. I did this record when I was coming out of the Acute Transverse Myelitis condition. It’s literally what saved me and helped me get back to where I’m healthier than ever. These guys and this album pushed me to not only relearn how to walk, but to be able play the drums again. Open Your Omen is the rebirth of the rest of my life.”

Datum

7.3 – Stockholm, Debaser Strand