tOWN hOGS – Månadens blandband (oktober)

Det var en gång, så börjar många sagor och små berättelser du berättar för dina barn eller själv hörde som barn. Det är det jag kommer att tänka på när jag börjar fundera över hur jag gillar låtar med en text som berättar en historia.

Jack White är aktuell med en samling av akustiska låtar inspelade mellan 1996 och 2008. På den finns en av mina absoluta favorithistorier. I The Raconteurs-låten ”Carolina Drama” får vi följa Billy, hans bror och hans mor, som blir vittnen till hur modern förlorare till pojkvän attackerar en präst med en hammare. Det är månadens andra låt. Inledningsvis hör vi en av ”Harmless” från Amanda Shires nya album ”My Piece Of Land”.

Vi lyssnar sedan till nyligen släppt musik från Glen Phillips, Jonah Tolchin, Dan Layus, Sam Williams och Sadler Vaden. Vi får höra Brittany Howard, till vardags i Alabama Shakes, sjunga tillsammans med Jim James från My Morning Jacket. De gör Backstreet Boys-låten ”I Want It That Way” tillsammans. Det är svenskarna Max Martin och Andreas Carlsson som skrivit den.

Vi fortsätter med musik från Leonard Cohen innan vi kommer till låten som Markus Larsson på Aftonbladet kallat en av de starkaste låtarna som släppts. Jag var på världspremiären när den spelades live första gången. Det är Peter Lemarcs ”Den Tunna Tråden” jag pratar om. Därefter fyller jag på med mera nyheter på månadens kassett. Vi hör Brent Cobb, Petter och Linnea Henriksson, Kings of Leon, Metallica samt Drive-By Truckers.

Vi avslutar den här månadens kassett med en vacker berättelse om i Bruce Springsteens “New York City Serenade”. Det är en historia om livet i det stora äpplet, som berättas av en gatumusikant. Bossen själv är också aktuell med berättelsen om sitt eget liv i boken ”Born To Run”.