Yelawolf till Sverige i vår

Yelawolf är en av de mest intressanta och tongivande rapparna senaste decenniet – där albumet “Love Story” från 2015 med låtarna “Till It’s Gone” och “Best Friend” sticker ut lite extra. Alabama-rapparen är nu högaktuell med senaste albumet “Ghetto Cowboy” – släppt på Yelawolfs egen label Slumerican. Nu är det också äntligen dags för ett Sverigebesök! 4 mars på Fryshuset i Stockholm.

Det går inte att förneka Yelawolfs betydelse för hiphop sedan debuten “Creekwater” (2005). Med låtar som “Till It’s Gone”, “Best Friend” (feat. Eminem), “Pop The Trunk”, “Daddy’s Lambo” och senaste singeln “Opie Taylor” har Alabamarapparen snabbt blivit en fanfavorit världen över.

Han är en hyllad historieberättare där skildringar av en samhällsklass som sällan pratas om – har gjort Yelawolf till ett unikum i musikvärlden. Erkända brittiska tidningen The Guardian beskriver Michael Wayne Atha så här:

Yelawolf depicts everyday rural poverty with the evocative precision of a master storyteller”

I Yelawolfs musik finns det en slags själ och ett kreativt författarskap som andas lika mycket hiphop som country – lika mycket urban musik som landsortens melankoli och tongångar.

Vi ser fram emot att få hälsa Yelawolf välkommen till Sverige igen – 4 mars på Fryshuset i Stockholm!

Datum 2020
4/3 – Fryshuset, Stockholm